Creştinism Ortodox

duminică, 12 ianuarie 2020

TRIST, DAR ADEVARAT!

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


   Bucuria mea, se spune ca in armata lui Alexandru Macedon se afla un soldat, care purta numele imparatului adica, Alexandru.
Desi era un om lenes, indisciplinat, mincinos, un om de nimic, totusi el se lauda inaintea camarazilor sai, ca poarta numele imparatului. Cand a auzit aceasta, imparatul sa maniat si chemandu-l pe soldatul cu pricina, i-a zis: “Netrebnicule, aud ca te numesti Alexandru! Dar unde sunt faptele unui Alexandru? Numele tau este frumos dar faptele tale urate. De aceea, ori iti schimbi purtarea, ori iti schimbi numele!”
Asemenea soldatului Alexandru, fiecare crestin ortodox prin Taina Sfantului Botez, s-a imbracat in Hristos, numindu-se crestin. Oare, nu suntem si noi ca soldatul acela? O alta categorie de crestin ortodocsi, sustin ca n-au calcat cele 10 Porunci si sunt desavarsiti.

Ei zic ca fariseul din Sfanta Evanghelie: “Multumescu-Ti Doamne, ca nu sunt ca cei din jurul meu: betiv, desfranat, ca nu fur si nu doresc raul nimanui”. Retinerea de la rau este numai o jumatate de merit. Cealalta jumatate trebuie sa insemneze practicarea binelui, a virtutii. Spre exemplu: Daca o gospodina are o servitoare care nu sparge farfurii, nu fura, nu insala, dar nu face curatenie, nu munceste, nu spala, ii plateste oare salariu? Nuuu! Asadar, trebuie sa fim crestini cu numele si cu fapta si sa nu uitam indemnul Sfantului Ioan Boezatorul: “Faceti roade vrednice de pocainta” (Matei 3:8). Amin si Aliluia!

                                                                                                                            Preot Ioan 🛎

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO