Creştinism Ortodox

vineri, 3 ianuarie 2020

CUNUNILE SUNT PREGATITE

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


   Bucuria mea, Sfantul Parinte, Serafim de Sarov, cel care ne-a invatat ca SCOPUL VIETII CRESTINESTI ESTE DOBANDIREA DUHULUI SFANT, zice asa: "Lucrati pentru mantuirea voastra, vegheati! Cununile va sunt pregatite! Chiar daca am umple oceanul cu lacrimile noastre, nici macar atunci nu i-am putea rasplati Domnului cum se cuvine, pentru ceea ce EL ne-a daruit in mod gratuit, hranindu-ne cu Prea Cura­tul Sau Trup si Prea Cinstitul Sau Sange, Care spala, curata, da viata si ne ridica din moarte.

Taci mult, vorbeste putin si in sufletul tău va poposi tacerea, iar duhul iti va fi liniştit şi plin de pace. Este mai de folos ca toata viata ta sa-ti cercetezi si sa-ti plangi pacatele decat sa stai de vorba cu ingerii.” Oricat ai cauta o odihna si mangaiere, in aceasta lume trecatoare nu vei gasi.

Pacea si mangaierea poate să o dea sufletului numai Domnul Iisus Hristos cu Harul Sau, Cum el Insusi a spus: "Pace va las voua, pacea mea v-o dau, nu precum v-o da lumea v-o dau eu" (Ioan 14:27).

Asa i-a zis Domnul Martei celei silitoare: "Marto, Marto, te ingrijesti si pentru multe te silesti; Dar un lucru trebuie: fiindca Maria partea buna si-a ales, care nu se va lua de la ea" (Luca 10:41). Lasa si tu toate grijile lumesti. Stai cu smerenie la picioarele lui Iisus si odihneste-ti sufletul cu mangaierea dumnezeiestii lui prezente. Amin si Aliluia!
                                                                                                                                  Preot Ioan 🔔.

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO