vineri, 31 ianuarie 2020

NU UITA, CÂND PLECI DE ACASA INSEMNEAZA-TE CU SEMNUL CRUCII,

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“

..."NU UITA, CÂND PLECI DE ACASA INSEMNEAZA-TE CU SEMNUL CRUCII, ia anafura, Agheazmă, unge-te cu mir sau ulei sfintit si vei fi pazit de rele toată ziua...(Părintele Visarion Iugulescu )

..."Cand pleci de acasa, insemneaza-te cu semnul Sfintei Cruci, ia anafura, aghiasma, unge-te cu mir pentru ca sa fii pazit de tot ce este rau, de necazurile care s-ar putea abate asupra ta, si de toate duhurile necurate care sunt in vazduh, pentru ca vrajmasul nu va avea nicio putere asupra ta. Fa semnul Sfintei Cruci peste mancare fie de e cumparata ori primita, caci nu stii ce maini au facut-o, sau ce poate contine. De asemenea, insemneaza-ti toate cele cinci simturi cu semnul Sfintei Cruci poti chiar sa le ungi cu aghiasma sau mir, si roaga-te sa nu ti se intineze niciunul, sa nu vezi sau să auzi cele desarte sau pierzatoare de suflet.

Pazeste-te de vorbaria in desert care saraceste sufletul, si cauta sa ai in minte o permanenta stare de rugaciune, inaltand cugetul catre Dumnezeu prin scurta si preaputernica rugaciune :

,, Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma pe mine pacatosul!

                                                                                                                           Amin si Aliluia!

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO