Creştinism Ortodox

marți, 21 ianuarie 2020

MANTUIREA SUFLETULUI

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“

Iliana Bălulescu
Bucuria mea, mare taina este mantuirea sufletului: “Fiindca in har sunteti mantuiti, prin credinta, si aceasta nu este de la voi: este DARUL LUI DUMNEZEU. Nu din fapte, ca sa nu se laude nimeni” (Efeseni 2:8-9). Un crestin ortodox se mantuieste daca isi traieste credinta, in Sfanta Biserica Ortodoxa, prin lupta duhovniceasca, cautand cu sufletul fierbinte Smerenia, Blandetea, Iubirea, Milostenia, Iertarea, Rugaciunea, dar, mai ales sa fuga de EGOISM, de MANDRIE. Cu alte cuvinte:
Ortodoxia inseamna ADEVAR! Ortodoxia inseamna SMERENIE!
Ortodoxia inseamna BLANDETE!
Ortodoxia inseamna MILOSTENIE! Ortodoxia inseamna POST!
Ortodoxia inseamna SPOVEDANIE! Ortodoxia inseamna IMPARTASANIE!
Ortodoxia inseamna SFINTENIE!
Ortodoxia inseamna BUCURIE!
Ortodoxia inseamna JERTFA!
Ortodoxia inseamna sa spui: Eu sunt cel dintai dintre pacatosi, eu sunt adancul pacatului! 

Iisus Hristos n-a spus niciodata ca ne vom mantui singuri, a spus ca ne va mantui IUBIREA LUI. Viata de dincolo nu este nimic altceva decat o continuare a acestei vieți. Asadar, crestinul ortodox trebuie sa-L iubeasca pe Iisus Hristos inca de acum, si-L va iubi si dupa. Trebuie sa-l iubeasca pe aproapele si-L va iubi si dupa. Trebuie sa-l iubeasca pe vrajmas, si-l va iubi si dupa. Trebuie sa traiasca in Rai inca de acum si va continua si dupa. Sfantul Paisie Aghioritul spune ca: “Pasaportul pentru Rai, are nevoie neaparat de viza incercarilor”. Si atunci putem spune asa: IN ZADAR NE NASTEM, DACA NU RENASTEM, fiindca pentru aceasta ne-am nascut, SA RENASTEM IN DUH, altfel, nu ne putem mantui sufletul. Amin si Aliluia!
                                                                                                                                 Preot Ioan 🛎.

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO