luni, 6 ianuarie 2020

PACATUL NEVINOVAT ..


Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


Bucuria mea, sunt unii oamenii care, spun ca nu au pacate mari, ci, doar pacate mici, nevinovate, care nu trebuie socotite pacate. Iar altii, cu mult mai grav ca acestia, spun ca ei nu au absolut nici-un pacat!

 Grozav lucru! 

Acestia din urma, nestiind ce este pacatul se declara “dumnezei”, fiindca, doar Dumnezeu este fara de nici-un pacat. Iata ce spune Sfantul Parinte Nicolae Velimirovici: “A vorbi despre un pacat nevinovat este ca si cum ai vorbi despre un pui de lup (care atunci cand se naste este mic si orb). A vorbi despre un pacat mic este ca si cum ai vorbi despre samanta cea mică a neghinei. Insa si pacatul nevinovat, si pacatul mic, au un viitor, de mare pacat. 

Oricat ar fi de neinsemnat trecutul unui pacat, oricat de neprimejdios prezentul, viitorul fiecarui pacat, este nemasurat de mare. Un sobolan ciumat, tulbura multe cetati, pricinuieste carantine aspre si aduna impotriva sa, ostiri intregi. Dar, iata asemenea, cel mai nevinovat si mai mic pacat, este purtatorul si vestitorul unui rau mai grozav decat un sobolan ciumat! 

Scoala-te, rasculand si tu intreaga cetate a sufletului tau, impotriva groaznicului vestitor al raului. Ridica o “carantina de otel” in jurul lui (prin Post, Rugaciune, Spovedanie si Impartasanie deasa) si aduna toate puterile bune din tine (cu ajutorul lui Dumnezeu)”.

Nimeni nu se poate intoarce in timp pentru a pune inceput bun vietii duhovnicesti. Este timp pentru toate sub soare, zice in Biblie Inteleptul Solomon, adica, FIECARE LUCRU TREBUIE FACUT LA VREMEA LUI! Si doar POCAINTA TREBUIE SA FIE NEINCETATA IN SUFLETELE NOASTRE! Amin si Aliluia!
                                                                                                                                                             Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO