Creştinism Ortodox

miercuri, 22 ianuarie 2020

Rugăciune

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“... 


Bucuria mea, inainte de a veni “mos Ene pe la gene”, adica, de a adormi, te rog sa citesti acest cuvant de invatatura al Sfantului Parinte, Ioan Gura de Aur: “Nu strica prin ingamfare si lauda, ostenelile tale! Nu-ti pierde sudorile! Nu alerga in zadar! Nu-ti irosi toata munca, dupa ce o viata intreaga te-ai ostenit! Dumnezeu, stie mai bine decat tine, faptele tale! El nu trece cu vederea nici un pahar de apa pe care l-ai dat! Un banut dat, un suspin numai, pe toate le primeste Dumnezeu, cu multa dragoste; isi aduce aminte de ele si le da mare plata. Pentru ce vorbesti mereu de faptele tale cele bune si mi le pui necontenit in fata ochilor? Nu stii ca daca tu te lauzi, nu te mai lauda Dumnezeu? Si, dimpotriva, daca te smeresti, nu inceteaza a te lauda Dumnezeu, inaintea tuturora. Stapanul nu vrea ca ostenelile tale pentru savarsirea faptelor bune sa fie micsorate! Dar pentru ce spun sa fie micsorate? Face totul ca sa te incununeze chiar pentru fapte mici si cerceteaza, cautand prilejuri, sa te scape de gheena”.

🙏 “Ziua trecand, multumesc Tie, Doamne. Seara, rogu-ma si noaptea, fara de pacat daruieste-o mie, Mantuitorule, si ma mantuieste.
🙏 Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.
🙏 Ziua trecand, slavescu-Te pe tine Stapane, seara, rugu-ma si noaptea, fara de sminteala daruieste-o mie, Mantuitorule, si ma mantuieste.
🙏 Si acum si pururea si in vecii, vecilor. Amin!
🙏 Ziua trecand, cu cantare Te slavesc pe Tine, Prea Sfinte. Seara rogu-ma si noaptea, fara de bantuiala daruieste-o mie, Mantuitorule, si ma mantuieste”.
🙏 NOAPTE BUNA!
🙏 SOMN USOR!
🙏 ODIHNA PLACUTA!
                                                                                                                                       Preot Ioan 🛎.

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO