joi, 23 noiembrie 2023

SFAT DUHOVNICESC ..

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“..


  🙏 Bucuria mea, nevoieste-te, sa aduni roade duhovnicesti in sufletul tau, fiindca potrivit cu ostenelile tale vei primi un loc langa Domnul Iisus Hristos. Nu te teme chiar daca vei trece prin "foc" si prin "apa". Prin "FOC", atunci cand ispitele ni se vor parea ca un foc in lucrarea lor (ganduri rusinoase, ganduri de ura, ganduri de invidie...) si prin "APA", cand ne vin ganduri de deznadejde, ganduri ce cufunda sufletul, parca in adanc de ape. 

Dupa trecerea prin foc si prin apa, ne va ridica la inaltimea duhovniceasca a izbavirii de gandurile cele negative si la nepatimirea cea daruita de Har. Lupta-te cu barbatie si nu te teme de puterea patimilor pe care le vezi inlauntrul tau. Fiindca Harul nu urmareste multimea patimilor, ci cata silire depui spre a te curati de ele si rezultatul la care ajungi. Mare dreptate are Sfantul Parinte, Maxim Marturisitorul, cand graieste asa: "Priceperea duhovniceasca fara curatirea inimii este teologia diavolilor." 

Sfantul Parinte, Tadei staretul de la Vitovnita zice asa: "Ne-am deprins sa ne impotrivim totdeauna la ceva, fiindca, intotdeauna ceva nu este dupa voia noastra. Nu ne-am deprins cu ascultarea. Nu am invatat sa ne supunem voii lui Dumnezeu, ci dorim sa fie voia noastra. 

Ei, pai, fiule, voia ta nu trebuie s-o faci! Pe cei ce isi fac voia proprie nu-i vor primi nici cerul, nici pamantul. De aceea sa-i multumim, sa-L laudam pe Dumnezeu pentru toate – si pentru situatia în care ne-a pus. El ştie ce si cum, iar apoi va scoate ceva deosebit de frumos din noi, cand ne vom smeri. Se cade sa stim ca aici pe pamant facem lucrarea Sa, fara a tine socoteala de cine ne incredinteaza sarcina.

                                                                                                                              Amin si Aliluia!
                                                                                                                             Preot Ioan 🔔

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO