duminică, 12 noiembrie 2023

INDIFERENTA UCIDE!

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“



In fiecare om exista o lumina,dar pentru fiecare trebuie sa vina clipa randuita de sus,cand te vezi asa cum esti,si sa-L cauti pe Hristos.Dumnezeu te iubeste pentru ceea ce este in tine lumina,pentru ce ai tu bun,nu pentru pacatele,petele,intunecimile tale.Un suflet curat este numai acela care se curateste neincetat pe sine,si care umbla neincetat sa curateasca si pe altii.Sufletele care nu lupta mereu spre o si mai mare curatire a sa si a altora,o va pierde curand si pe cea ce i se parea ca o are!

Sa nu fim indiferenti,caci INDIFERENTA UCIDE!

Credincios adevarat este acela care facand binele,nu se masoara cu semenii sai,ci cu Invatatorul sau,caci cine se masoara cu altii,totdeauna se va mandri;dar cine se masoara cu Domnul,acela isi va gasi intodeauna masura SMERENIEI sale.Celui cu adevarat MARE,nu-i este greu sa se smereasca in fata oricui.Celui cu adevarat CURAT,nu-i este greu sa spele pe oricine.Celui cu adevarat SFANT,nu-i este greu a face totul in tacere,si cu cea mai discreta duiosie.Celui cu adevarat IUBITOR va face intotdeauna totul cu placere,cu bucurie,cu blandete,cu prietenie.

Cel cu adevarat INTELEPT va pastra esenta adevarului tuturor lucrurilor.Celui ce intelege,nu trebuie nici sa-i faci mult,nici sa-i arati mult,nici sa-i vorbesti mult..Timpul trece repede,este scurt.A trecut o clipa,au trecut doua,ai facut pasi spre mormant.Cu timpul care a trecut nu te mai intalnesti.Folositi timpul in folosul sufletului vostru,pentru viata de dincolo,nu-l pierdeti cu lucruri care nu ajuta SUFLETUL.

Nu va irositi viata!

Ea ne este data spre desavarsirea sufletului pentru vesnicie.Si chiar cele necesare pentru trup,ori de mancati,ori de beti,in Domnul sa le faceti,dupa cuvantul Sf.Ap.Pavel 

(Pr.Constantin Sarbu 1905-1975)


CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO