Creştinism Ortodox

marți, 12 martie 2019

.B I N E C U V A N T A R E

FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZĂ-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE              Bucuria mea, in de-a  lungul a șapte saptamani in nevointa noastra de a intampina Invierea Domnului, trebuie sa postim cu sufletul si cu trupul, sa facem milostenie, sa fim blanzi si smeriti cu inima, dar, trebuie sa ne sa ne si rugam cat putem de mult.

 Despre rugaciune, Sfantul Nicolae Velimirovici ne spune asa: „Rugandu-te lui Dumnezeu numai atunci cand da peste tine nenorocirea, faci din tine un cersetor oarecare, iar pe Dumnezeu il rusinezi, fiindca il chemi, ca pe un pompier, numai atunci cand iti arde casa”. Cea dintai rugaciune a oricarui crestin ortodox, ar trebui sa fie: „Fa sa cunosc voia Ta”, sau, “Doamne, precum vrei si precum stii miluieste!” Pentru ca tot ceea ce nu este voia lui Dumnezeu nu este real, ci este o iluzie” (Ieroschimonah Gabriel Bunge).

        Rogu-va, rugati-va zilnic pentru toti cei din neam, care nu nu postesc, nu se spovedesc si nu se impartasesc, asa zicand: Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul meu, cu judecatile care stii miluieste si mantuieste pe robii tai (numele de botez...). 

Miluieste si mantuieste pe tot poporul crestin ortodox de pretutindeni, iar pe ceilalati sa-i aduci Doamne, la CUNOSTINTA ADEVARULUI si pe nimeni sa pierzi. Iarta-i Doamne, fiindca, ei nu stiu ca viata noastra este darul cel mai de pret si apoi TAINA SPOVEDANIEI si TAINA IMPARTASANIEI sunt de asemenea mari daruri ale lui Dumnezeu. Slava lui Dumnezeu pentru toate! Amin si Aliluia!
                                                                                                                                 Preot Ioan ..

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO