vineri, 15 martie 2019

SĂ NE MĂRTURISIM CORECT PĂCATELE!

FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZĂ-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE...



În general creștinii noștri ortodocși, deși au primit de la Mântuitorul lumii, Iisus Hristos, Dumnezeul nostru, acest inestimabil dar al iertării păcatelor prin Taina Spovedaniei, nu prea știu să îl folosească.. În momentul în care ar trebui să-și spună păcatele curat, simplu și la obiect, ei încep să-și verse "amarul" suferințelor vieții, uitând motivul pentru care se află acolo, sub epitrahilul preotului lui Hristos.

 Și atunci se vorbește foarte puțin despre păcate, superficial, atingând puțin problema, așa, "în treacăt", dar se insistă foarte mult pe descrierea amănunțită a nedreptăților suferite din partea celor din jur. De aceea am scris eu în poezia "Am greșit!": "Nu-i mai spovedi pe alții"! 

Ai "șansa" să ieși de la spovedanie cu toate păcatele în cârcă, pentru că ți s-a dezlegat și iertat ceea ce ai spus, nimic mai mult. Evident că dacă ți-ai povestit problemele vieții nu puteai să primești iertare pentru păcatele tale care în fond au rămas.. nemărturisite. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți, deschizându-vă ușile Raiului precum tâlharului celui de-a dreapta Crucii Sale, amin!
                                                                    Preotul Sorin Croitoru de la Mantova (Italia)

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO