Creştinism Ortodox

marți, 26 martie 2019

LĂCOMIA STRICĂ OMENIA

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“
                       
                                                           
   Bucuria mea, cu cat vremurile sunt mai grele, cu atat mai mult trebuie sa fim mai saraci, fiindca, esti foarte  puternic atunci cand nu ai nimic de pierdut.
                  Sa fim SĂRACI IN CELE MATERIALE, dar, sa fim BOGATI IN CELE SPIRITUALE.
 Filozofia vietii este foarte simpla: Ne nastem intr-o camera, traim intr-o camera si murim intr-o camera!
 Si zice Sfantul si Dreptul Iov: “Gol am iesit din pantecele mamei mele si gol ma voi intoarce in pamant” (Iov 1:21). 

Intelepciunea poporului spune: “LĂCOMIA STRICĂ OMENIA”, si mai zice: “Strange omul ca furnica, cand moare nu ia nimica, Patru scanduri prinse-n cui, Asta-i toat-averea lui”

. Cel mai bogat om din lume este acela care se multumeste cu putin, fiindca, putinul nu se termina niciodata. Si apoi, daca am avea toate comorile din lume, unde le-am pune??? Nu am avea loc unde sa le punem si nici nu le putem avea pe toate.

Asadar, pentru ce atata zdroaba (osteneala) cand de fapt, un singur lucru conteaza: UNDE PUNE DUMNEZEU SUFLETUL NOSTRU DUPA CE MURIM, in Vesnicia Raiului sau in Vesnicia Iadului, adica, daca ne mantuim sau nu. Asadar, bucuria mea: “PREGATESTE-TE SA TE INTALNESTI CU DUMNEZEUL TAU” (Amos 4:12).

                                                                                                                                   Amin si Aliluia!

                                                                                                                                            Preot Ioan .

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO