Creştinism Ortodox

vineri, 29 martie 2019

“FILIZOFIA VIETII


Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!      Bucuria mea, adevarata filozofie in viata este sa ne aducem aminte ca suntem muritori. Mihai Eminescu, spune: "Ne nastem sa murim si MURIM SA NE NASTEM!". Amintindu-ne ca suntem muritori, gandul acesta ne va invata asa: "Pazeste-te de pacate omule, ca ai sa mori!" Si tot acest gand ne mai spune ca "Suntem calatori si straini si nu avem aici cetate statatoare in aceasta lume" (Evrei 13:14). Ne mai spune gandul, ca vom sta inaintea lui Dumnezeu si vom da seama de tot ce-am pacatuit cu fapta, cu vorba si cu gandul. 
Daca uitam moartea, MURIM. 
Daca nu uitam moartea TRAIM, adica, suntem vii cu sufletul in vecii vecilor. 
Sa nu ne inselam, fiindca, diavolul nu sta degeaba, niciodata. 
Noi stam, el insa, nu sta: "Racneste ca un leu cautand pe cine sa inghita" (1 Petru 5:8). Trebuie sa stim ca ne mantuim prin CREDINTA (crestin ortodoxa), HAR (il primim din Sfintele Taine) si FAPTE BUNE. Sa ne ostenim sa facem multa MILOSTENIE, cu cat mai multa SMERENIE. 
                                                                                                                          Amin si Aliluia!
                                                                                                                               Preot Ioan

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO