Creştinism Ortodox

luni, 4 martie 2019

PUTEREA EXEMPLULUI


FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZĂ-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE...Bucuria mea, azi, conform poruncii dumnezeiesti, a 4-a, este ZI DE ODIHĂ si DE SĂRBĂTOARE. Ne odihnim dupa sase zile de munca si serbam Invierea Domnului nostru Iisus Hristos. In fiecare duminica, in fiecare Sfanta Biserica Crestin Ortodoxa, pe fiecare Sfanta Masa, se afla Iisus Hristos, care se aduce pe Sine Insusi, Jertfa in fata Lui Dumnezeu Tatal, ca sa ne mai rabde pe pamant. Si zice Sfantul Ioan de Kronstadt: "Nu exista lucrare mai inalta pe pamant decat savarsirea Sfintei Liturghii si impartasirea oamenilor cu Sfintele Taine, adica, cu Sfantul Trup si cu Sfantul Sange al Domnului nostru Iisus Hristos”. Daca facem “carare, “poteca”, de acasa pana la Biserica, pe aceasta “poteca”, vor merge si copiii nostri: PUTEREA EXEMPLULUI! 

Daca noi nu vom merge, nici copiii nostri nu vor merge si ne vom pierde mantuirea sufletelor, si noi si ei. Cine nu vine duminica la Sfanta Liturghie calca porunca a 4-a si “Cine calca o porunca a calcat toata Legea (Iacov 2:10), iar acestia sunt crestini ortodocsi “de suprafata”, adica, doar cu numele.

 Tot omul, cand are nevoie de ajutorul lui Dumnezeu, ridica ochii catre cer, “trage de sfoara” si striga: “Doamne, scapa-ma!”, “Doamne, ajuta-ma!”?  
Dupa aceea, uita, uita chiar si sa-i multumeasca lui Dumneze si bine mai zice Sfantul Serafim de Sarov: “Cand sunt bolnav, MĂ ROG LA TINE; cand am necazuri, MĂ ROG LA TINE, dar cand mi-e bine, UIT SĂ-TI MULTUMESC. Doamne, Te rog, iarta-ma!” Amin si Aliluia!
🙏 Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze. Amin si Aliluia!
                                                                                                                           Preot Ioan .

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO