joi, 14 martie 2019

MASURA IUBIRII LUI DUMNEZEU


FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZĂ-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE...



     Bucuria mea, mereu vorbim despre porunca iubirii: “Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti" (Matei 12:31), “Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va vatama si va prigonesc” (Matei 5:44). Da, este corect, dar, care este masura, cat trebuie sa-L iubim pe Dumnezeu? “Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta, din tot sufletul tau, din tot cugetul tau si din toata puterea ta" (Matei 12:30). 

Asta inseamna ca, MĂSURA IUBIRII LUI DUMNEZEU este Sa-L IUBIM FĂRĂ MĂSURĂ, asa cum ne iubeste si El pe fiecare dintre noi. Sfantul Dimitrie al Rostovului spune despre iubire: Fiul lui Dumnezeu a murit pentru noi pe Cruce, din dragoste pentru noi. 

Nu este dragoste mai mare decat nu numai a iubi, ci a si muri pentru cei pe care ii iubesti.

 Nu e adevarata dragostea fara cruce, fara suferinta pentru cel iubit - si dupa cum despre cei nestatornici in credinta se spune: cred pana la o vreme, iar la vreme de incercare se leapada (Luca 8:13), asa si despre cei ce nu iubesc cu adevarat se poate spune: ”IUBESC PANĂ LA O VREME, IAR LA VREME DE INCERCARE SE LEAPADĂ”.

🙏 Dumnezeu sa-ti umple sufletul de IUBIRE Sfanta, PACE Sfanta si BUCURIE Sfanta!
🙏 Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze in toata ziua si in tot lucrul mainilor tale. 

Har si pace sufletului tau! Amin si Aliluia!
                                                                                                                                      Preot Ioan .

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO