luni, 9 martie 2020

SI TU POTI AJUNGE UN SFANT


Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


Bucuria mea, te rog sa nu uiti cuvantul meu de invatatura: LA DUMNEZEU, NU CONTEAZA CINE AI FOST TU PANA IERI, CONTEAZA CINE ESTI TU DE ASTAZI INAINTE. De fapt, Dumnezeu ne spune asa: “Eu nu voiesc moartea pacatosului, ci, sa se intoarca de la calea sa si sa fie viu. Intoarceti-va, intoarceti-va de la caile voastre cele rele!” (Iezechiel 33:11). Si pe langa faptul ca talharul de pe cruce a intrat in Rai, ca au fost femei desfranate care au ajuns Sfinte, talhari ca Varvar, Moise Arapul... care au ajuns Sfinti, acum sa vedem ce ne spune parintele Emilianos din Manastirea Simonos-Petras din Sfantul Munte Athos: “Cu siguranta nu exista nici un om care nu poate să nu ajungă Sfânt; ajunge să fie puțin viteaz, să aibă naturalețe, omenie, pace, capacitate de primire, adică să accepte ceea ce i se întâmplă în viață, să nu se neliniștească pentru nimic, nici pentru el însuși, nici pentru Biserică Crestin Ortodoxa, nici pentru societate, nici pentru vremuri. 

Noi, creștinii ortodocsi, ne băgam mintea peste tot și avem impresia că ne pierdem, că suntem în pericol. Dar este oare, Iisus Hristos vreodată în pericol? Nuuu! Chiar și atunci când doarme, conduce valurile mării (Matei 8:23-26), norii cerului și bătăile inimii noastre.”

🙏 Iti multumesc, Doamne, pentru lumina din zare, Iti multumeac pentru ca Tu, ma-ntaresti in rabdare, Iti multumesc pentru a Ta bunatate, Caci numai, Tu, Iisuse, imi porti de grija in toate. Ajuta-ma, Doamne, sa-mi tin gandul la Tine, Pe bratele Tale, sa ma lepad de mine.

🙏 Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze in toata ziua de astazi si in tot lucrul tau!

                                                                                                                      Amin si Aliluia!                                                                                                                            Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO