Creştinism Ortodox

luni, 9 martie 2020

PATIMA INVIDIEI ...

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“

Bucuria mea, sa stii ca INVIDIA, este unul din cele 7 pacate de moarte. "Invidia este asemenea moliei care mananca haina in care se naste" (Sfantul Dimitrie al Rostovului). Omul este chemat sa fie sclipirea slavei lui Dumnezeu! Atat invidiosul cat si cel invidiat, se pagubesc. Tristetile si mahnirile nu parasesc niciodata pe cel invidios. INVIDIA, este un pacat facut din rautate, in Biblie fiind numit "PACATUL DIAVOLILOR". 
Ochii care vad cel mai bine sunt ochii invidiosului, pentru ca vad si de departe, vad si lucrurile cele mai mici, ba vad si lucruri care nu sunt. Un singur lucru nu-l vad: binele. Cand vad insa binele, plang. Intrucat porunca este: “Iubiti pe vrajmasii vostri” (Matei 5:44), asadar, sa ne apropiem de ei, dar cu grija, fiindca, toti acei care au invidie in suflete, sunt oameni foarte periculosi. Sa tii minte: omului invidios sa nu-i spui niciodată bucuria ta, fiindca, s-ar putea sa te mandresti. Sa-i spui doar necazul tau, numai supararea pe care o ai, fiindca, daca-i spui necazul tau, el se va linişti, desi, cand te plangi o sa cartesti impotriva voii lui Dumnezeu. MAI BINE ESTE SA RABZI si sa TACI! 
Roaga-te pentru fratele tau si atunci nu-l mai poti invidia! Sa plangi cu cei ce plang si sa te bucuri cu cei care se bucura! Sa nu uiti: INVIDIA, desfigureaza sufletul omului si ca: CEL MAI BOGAT OM DIN LUME ESTE CEL CARE SE MULTUMESTE CU PUTIN, fiindca putinul nu se termina niciodata. Si apoi daca ai avea toate comorile din lume, unde le-ai pune? Sa nu uiti: Nu poti avea totul! Multumeste-te cu ce ai si sa-ti dea Dumnezeu SANATATE, MANTUIRE si BUCURII NENUMARATE!
                                                                                                                              Preot Ioan 🛎.

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO