Creştinism Ortodox

miercuri, 4 martie 2020

Rugăciune si binecuvantare

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“.. 


“Doamne, invata-ma Tu toate. Da-mi bucuria cunoasterii voii Tale si a caii Tale. Invata-ma cum sa Te iubesc cu adevarat din toata fiinta mea, asa cum mi-ai poruncit. Randuieste viata mea dupa cum in sfatul Tau cel mai inainte de veci Te-ai gandit la mine. Caci Tu nicicand nu m-ai uitat, nezidind pe nimeni ca sa piara. Eu fara de minte am risipit puterile date de Tine. Spre sfarsitul vietii fiind, intru toate ma indreapta si intru toate ma indruma. Voia Ta sa se savarseasca in viata mea, fie ca inteleg, fie ca nu inteleg aceasta. Nu ma lasa sa pasesc pe carari straine ce duc catre intuneric, ci, mai inainte de a adormi cu somnul cel de moarte, da-mi mie, nevrednicului, sa vad lumina Ta, Dumnezeule, cel esti Lumina lumii”.
 Binecuvantarea Domnului sa fie peste tine, cu al sau Har si cu a sa iubire de oameni, totdeauna acum și pururea si in vecii vecilor.
 HAR si PACE sufletului tau! Amin si Aliluia!
                                                                                                                                     Preot Ioan 🛎.

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO