Creştinism Ortodox

duminică, 1 martie 2020

INFRICOSATA JUDECATĂ

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“ 


Bucuria mea, spunem in Crez: “Si iarasi va sa vina cu slava, sa judece vii si mortii...” (Matei 25:31). Asadar, indoita este Nasterea Domnului: una din Tatal mai inainte de veci, si alta din Sfanta Fecioara Maria. Doua sunt si pogorarile: una nevazuta “ca picaturile” (Psalm 81:6) si a doua, slavita si vestita pogorare, adica, cea viitoare. 

La prima venire, Hristos a suferit rastignirea Sa pe Sfanta Cruce, insa la cea de-a doua, va veni ,,intru slava" si va fi inconjurat de Sfintii Ingeri, asa cum citim in Biblie.

La prima venire am rostit cuvintele: “Bine este cuvantat Cel ce vine intru numele Domnului”, iar la cea de-a doua venire, in Valea lui Iosafat, vom spune iarasi in acelasi fel. Atunci, Mantuitorul nu va veni sa fie judecat din nou, ci, sa-i judece pe jedecatorii Lui si Le va spune, El care a tacut ca un miel de jertfa: “Acestea mi-ati facut si Eu am tacut!”. Si cine va putea indura ziua venirii Lui, cand ni se va arata El, si cand ne va spune fiecaruia dintre noi: “Acestea mi-ati facut si Eu am tacut!”, stiind ca L-am rastignit de nenumarate ori prin pacatele noastre. 
Auziti ce zice Proorocul Isaia: “Toata ostirea cerului se va topi, cerurile se vor strange ca un sul de hartie” (Isaia 34:4), iar Sfanta Evanghelie zice: “Soarele se va intuneca si luna nu va mai da stralucirea ei si stelele vor cadea din cer” (Matei 24:29). 

La Infricosata Judecata, vor invia toti cei morti, imbracati in vesmintelor lor, purtand pacatele sau virtutile lor. De aceea postiti, rugati-va, nu lipsiti de la Sfanta Liturghie duminica, spovediti-va si impartasiti-va cel putin in cele 4 posturi mari ale anului. Amin si Aliluia!
                                                                                                                                 Preot Ioan 🛎.

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO