duminică, 16 februarie 2020

RĂBDAREA

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“



Bucuria mea, pentru crestinii ortodocsi, Rabdarea este o virtute, fiindca unde nu este Rabdare, nu este nici iubire, iar in schimbul Rabdarii, Dumnezeu ne da mantuirea: "Prin Rabdarea voastra va veti mantui sufletele voastre" (Luca 21:19). Rabdarea are mai multe trepte: RABDARICA, RABDARE, RABDAROI, RABDAREA SFINTILOR (pe care foarte putini o dobandesc), si RABDAREA DESAVARSITA (pe care o are doar Dumnezeu).
 Daca vrei sa ai RABDARE trebuie sa ai mai intai SMERENIE. Iar ca sa ai smerenie trebuie SA POSTESTI. Omul smerit rabda cu barbatie jignirile, defaimarile si zice: DOAMNE, IARTA-I ACESTUIA VORBELE SI MIE FAPTELE! 
Si Dumnezeu vazand Rabdarea lui ii va trimite mangaiere si odihna sufletului sau. Parintele Cleopa indemna asa: "Rabdare, Rabdare, Rabdare... si cand ti se pare ca ai gatat-o, ia-o de la capat: Rabdare, Rabdare, Rabdare... Dar pana cand? Rabdare nu pana la prasit, ci pana la sfarsit! Doamne, da-mi rabdare si voie nebiruita si blandete! Sa ai rabdare in toate pentru ca: Rabdarea este MARELE BALSAM pentru ranile sufletului, UNICUL DIAMANT care ne indreapta pe drumul mantuirii, este TARIA SUFLETULUI in ispite.
 Asadar, Roaga-te, Posteste, Taci, Rabda, Iubeste-l pe Dumnezeu, pe aproapele si pe vrajmasii tai, Smereste-te, Iarta... 
                                                                                                         Amin si Aliluia!
                                                                                                          Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO