joi, 9 iulie 2020

NEMURIRE FARA DE SFARSIT

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


   Bucuria mea, Sfantul Parinte, Iosif Isihastul ne indeamna asa: "Toate sa le faci cu intelepciune si cu sfat bun. SA IUBESTI SPOVEDANIA si SA TE IMPARTASESTI DES. Nu cauta sa vezi lumea, pentru ca sa te vada pe tine Dumnezeu”. Iar Sfantul Parinte, Efrem Filotheiul, zice: “Va veni vremea, ziua, clipa, cand se vor inchide acesti ochi si se vor deschide cei ai sufletului. Atunci vom vedea o lume noua, o noua existenta, o creatie noua, o viata noua ce nu are sfarsit. 

                   Numele ei este „NEMURIRE FARA DE SFARSIT”. Marea noastra Patrie este acolo sus, nestricacioasa, vesnica, Ierusalimul cel de sus, maica celor intai-nascuti, acolo se vor salaslui sufletele celor mantuiti, care au fost curatite de intinaciune, de Sangele Mielului Cel fara de rautate”. Sfantul Parinte, Vasile al Kinesmei, spune: “Paziti-va de imprastierea gandurilor si de lipsa atentiei la rugaciune, fiindca, aceasta il jigneste pe Dumnezeu. 

Sfanta Biserica Crestin Ortodoxa, este un loc de comuniune intre cei ceresti si cei pamantesti. Totodata, ea este o scoala a credintei si a evlaviei, fiindca in ea, din sfintele cantari, din versetele care se citesc din Dumnezeiasca Scriptura, din predici, putem invata din plin cum sa ne organizam duhovniceste viata si sufletul”. Minunata si singura adevarata este credinta crestin ortodoxa. Exemplele pot fi nenumarate, dar, sa dam doar unul: “Atunci cand Cuviosul Serghie din Radonej, savarsea Sfanta Liturghie, au fost oameni care au vazut cum ingerii slujeau impreuna cu el si cum el se impartasea cu foc, din Sfantul Potir.”
   🙏 Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze, in toata ziua de astazi si in tot lucrul tau! Amin si Aliluia!
                                                                                                                                Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO