marți, 7 iulie 2020

IARTA-MA DOAMNE, SUNT OM SI SUNT SLAB!

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


   Bucuria mea, Sfintitul Parinte, preotul Ioan Danci, ne mai spune asa: “Prorociile Sfintilor Parinti se vor implini negresit! Cei care citim cartile lor, ne dam seama ca bine nu va fi, oricat de mult ne-am dori asta! Vremurile, timpurile de acum, ne demonstreaza neputinta omului in fata divinitatii, mai ales atunci cand credinta omului este cazuta la pamant! 

Dar mai demonstreaza si incapacitatea gandirii sanatoase, de la cel mai inalt nivel la cel mai scazut nivel! Si aici discutam de intreaga lume! Omul nu mai are dreptul sa moara, nu mai are dreptul sa se imbolnaveasca, nu mai are dreptul nici sa traiasca in libertatea lasata de Ziditor! Dumnezeu nu ne pedepseste, ci se “minuneaza” de cat de mult ne pedepsim intre noi, unul pe altul! 

Fara intelepciune de la Dumnezeu, omul nu rezolva nimic, ci merge din rau in mai rau! Iar intelepciunea de la Dumnezeu nu o iei din piata, din mall, de pe strada! Intelepciunea de la Dumnezeu o iei din Biserica, din Impartasanie, din spovedanie, rugaciune, smerenie, credinta! Doamne, ai milă de noi că pierim!” Sfantul Parinte, Iosif Isihastul ne indeamna asa: "Nu deznadajdui daca ai cazut, ci ridicandu-te degraba, fa metanie si spune: “Iarta-ma, Doamne Hristoase, sunt om si sunt slab”. Faptul ca ai cazut nu inseamna ca te-a parasit Dumnezeu.

 Ci, pentru ca ai multa mandrie lumeasca, multa slava desarta, te lasa Mantuitorul Hristos ca sa gresesti si sa cazi. Sa inveti din toate slabiciunile tale, sa le simti pe propria-ti piele si sa ai apoi ingaduinta si rabdare cu cei care cad. Sa nu mai judeci pe frati atunci cand cad, ci sa le sari in ajutor. Deci ori de cate ori cazi, ridica-te si indata cere iertare". 

Sfantul Parinte, Paisie Aghioritul, ne-a lasat aceste cuvinte spre mangaierea sufletelor noastre: "Rugaciune, copilul meu, rugaciune... numai la rugăciune sa-ti fie mintea, sa te rogi neobosit, sa-L ai mereu pe Domnul in suflet, fiindca, daca tu zici staruitor rugaciunea, atunci toate ies bine! Dumnezeu, are grija de toate".

   🙏 Cat mai multa CREDINTA, cat mai multa NADEJDE si IUBIRE, cat cuprinde sufletul tau! Amin si Aliluia! 
                                                                                                                           Preot Ioan .

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO