Creştinism Ortodox

luni, 3 februarie 2020

SUFLET BOLNAV si SUFLET SĂNĂTOS

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


   Bucuria mea, Sfantul Parinte, Isaac Sirul spune asa: “Ce este smerenia? Pai, ce este sarea pentru orice mancare, la fel este smerenia pentru orice virtute”.

Sfantul Parinte, Siluan Athonitul ne-a lasat acest minunat cuvant de invatatura: “SUFLETUL BOLNAV se mandreste, dar SUFLETUL SANATOS iubeste smerenia, asa cum l-a invatat Duhul Sfant si daca o cunoaste (smerenia), atunci, se socoteste pe sine mai rau decat toti.

Chiar daca Domnul l-ar inalta la cer in fiecare zi si i-ar arata toata slava cereasca in care se afla El, si iubirea SERAFIMILOR, a HERUVIMILOR si a TUTUROR SFINTILOR, chiar si atunci, invatat de experienta, sufletul smerit va spune: "Tu, Doamne, imi arati slava Ta, pentru ca iubesti zidirea Ta; mie insa, da-mi mai degraba PLANS si PUTEREA DE A-TI MULTUMI.

Tie Ti se cuvine slava in cer si pe pamant, mie insa, mi se cuvine sa plang pentru pacatele mele. Altfel nu vei pazi harul Duhului Sfant pe care ti-l da Domnul dupa mila Sa”.

  Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvantare si sa-ti umple sufletul de: SMERENIE, BLANDETE, MILOSTENIE, DREAPTA SOCOTEALA si toate darurile Duhului Sfant!

                                                                                                                         Amin si Aliluia!

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO