Creştinism Ortodox

joi, 6 februarie 2020

SFATURI DUHOVNICESTI...

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


Bucuria mea, este foarte important sa vezi iubirea si purtarea de grija a lui Dumnezeu la fiecare pas al tau si sa zici asa: "Cat de minunate sunt lucrurile tale, Doamne, toate cu intelepciune le-ai facut" (Psalm 103:25). Sa vorbesti din inima, nu doar cu buzele (fara viclenie, fatarnicie) si sa zici asa: "Fericiti cei curati cu inima, ca aceia fii lui Dumnezeu se vor chema" (Matei 5:8), pentru ca: "pe viclean il uraste Domnul" (Psalm 5:6).

Sa zambesti cat mai des tuturor si sa zici astfel: Fiecare dintre noi suntem un zambet al lui Dumnezeu si El zambeste lumii acesteia prin noi, fiindca aceasta este porunca: "Bucurati-va pururea intru Domnul. Si iarasi zic: Bucurati-va!" (Filipeni 4:4). Sa vorbesti mai putin si asculti mai mult si apoi sa spui in sinea ta: A unsprezecea Porunca din Decalog ar putea fi aceasta: Sa asculti de noua ori si sa vorbesti odata. Sa gandesti frumos, pozitiv si constructiv, iar daca in minte iti vin ganduri neconforme cu voia lui Dumnezeu, sa le alungi repede din minte prin rugaciune (Iisuse, Iisuse, iarta-ma, Iisuse).

Indreaptati picioarele sa mearga pe calea Sfintei Biserici Ortodoxe si sa zici: Doamne, daca sunt pe o cale gresita, sa ma indrepti Tu pe cea buna. Daca ai pacatuit si te mustra constiinta (glasul lui Dumnezeu din om), acest aspru judecator, atunci mergi degraba la preotul duhovnic si spovedeste-te, avand in minte aceasta invatatura: "De cate ori cazi, ridica-te si te vei mantui!" Si te mai sfatuiesc, sa fii bun pe cat poti, pana la moarte. Sa nu uiti ca ai suflet nemuritor, asadar, asa cum se pun mai intai caii si apoi caruta, tot asa si tu, sa pui mai intai sufletul si apoi trupul, fiindca, nu conteaza decat unde pune Dumnezeu sufletul tau dupa ce mori. Asadar, pocaieste-te si, "Pregateste-te sa te intalnesti cu Dumnezeul tau" (Amos 4:12). Amin si Aliluia!
                                                                                                                                                Preot .

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO