marți, 11 februarie 2020

LINISTESTE-TE! NU TE RISIPI!

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


Bucuria mea, Sfantul Parinte, Paisie Aghioritul, ne-a lasat acest cuvant de invatatura: 

“Taci! Nu vorbi mai mult decat este nevoie, nu te contrazice cu nimeni, nu supara pe nimeni prin ce spui. Fugi de prilejurile de a cadea in pacate, pe cat poti, fugi de agitatia, zgomotul si zarva lumii! Linişteste-te! Nu te risipi, vrand sa faci prea multe, nu iti pierde pacea sau timpul cu nimicuri. 

Sa faci atat cat este nevoie. Lumea aceasta ne stoarce de putere, ne consuma cu toate problemele ei, si de multe ori uitam ca nu traim o mie de ani, uitam ca rugaciunea sau relatia noastra cu Dumnezeu este cea mai importanta! 

Avem nevoie de liniste, trebuie sa invatam sa mai oprim radio-ul, tv-ul, telefonul si sa petrecem o clipa de aur nu doar cu noi insine, dar mai ales cu Iisus Hristos! In liniste, 

Dumnezeu iti vorbeste prin constiinta ta, ia aminte la ce-ti spune si cu siguranta n-o sa-ti para rau!” Dumnezeu fara noi ramane tot DUMNEZEU, insa noi, fara Dumnezeu suntem NIMIC! Si te rog nu uita de BLANDETE si SMERENIE, alaturi de celelalte virtuti. 

Mi-a placut acest cuvant frumos al poetului Liviu Rebreanu: “Astazi stiu si inteleg ca IUBIREA ESTE FACUTA PENTRU CEI SMERITI, fiindca, CEI MANDRI NU POT IUBI NICIODATA!” 
                                                                                                                       Amin si Aliluia!

                                                                                                                             Preot Ioan .

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO