Creştinism Ortodox

joi, 13 februarie 2020

B I N E C U V A N T A R E

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


   Bucuria mea, am intalnit in Sfantul Munte Athos, un pelerin care mi-a spus urmatoarea intamplare: “In vremea comunistilor, un arhimandrit rus, fost judecat si trimis in gulag (lagar in Rusia), tuns chilug si chinuit foarte tare, incat, aproape a cazut in deznadejde, fiindca, nu mai putea suporta toate chinurile de nedescris.

La un moment dat s-a apropiat de el un detinut, care nici nu stia ca este ieromonah (preot calugar) si i-a spus: “In numele Domnului, binecuvantati-ma parinte!” Atunci si-a dat seama de lucrarea lui Dumnezeu, fiindca, si aici in iadul acela, Duhul Sfant l-a luminat pe detinut, i-a descoperit ca in fata lui sta un preot crestin ortodox, chiar daca era tuns scurt in cap, fara barba, fara reverenda si fara vesminte preotesti”.

   🙏 “Mare esti Doamne, si minunate sunt lucrarile Tale si nici-un cuvant nu este de ajuns spre lauda minunilor Tale”
                                                                                                                                Preot Ioan 

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO