Creştinism Ortodox

vineri, 7 februarie 2020

SFANTUL SFREM CEL NOU

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!


“Sfarsitul tau mucenicesc ma indeamna sa lepad desfatarile trecatoare ale acestei lumi.Chinurile tale ma indeamna sa ridic si eu crucea ascultarii de Dumnezeu.Invata-ma ,Sfinte,sa traiesc nu dupa voia mea,ci dupa voia dumnezeiasca,sa nu caut cele ale mele si sa ma izbavesc de tirania pacatelor care ma apasa.Goneste de la mine toata ispita diavoleasca.Prea mult am pacatuit ,prea mult am izgonit de la mine Harul Dumnezeiesc.Acum a sosit ceasul mantuirii mele,sfinte.Domnul bate la usa inimii mele si vreau sa ii deschid.Ajuta-ma,sfinte,ca sunt neputincios.Roaga-te pentru mine pana la ultima suflare a vietii mele.Si roaga-te pentru poporul crestinesc,pentru toti ierarhii,preotii ,monahii si credinciosii.Roaga-te pentru duhovnicul meu si pentru toate rudeniile mele dupa trup si dupa duh.Inmulteste rugaciunile pe care le faci pentru noi,ca si noi sa cadem la rugaciune ,multumindu-ti din prea plinul inimii.Ca impreuna cu tine sa Il slavim pe Dumnezeul cel in Treime Laudat,in vecii vecilor ,Amin.

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO