joi, 16 aprilie 2020

SMERENIA LUI IOAN TEBANUL

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


 Bucuria mea, se spunea despre micul Ioan Tebanul (din Teba), ucenicul avvei Ammona, ca a slujit batranului parinte, care era bolnav, vreme de doisprezece ani, si statea cu el pe rogojina. Batranul insa nu-l baga in seama, si, macar ca se trudea foarte mult pentru el, niciodata nu i-a spus batranul:

"FII MANTUIT!"
- formula obisnuita de salut. Sau, cum am zice azi: "Nu-i dadea nici: “Buna ziua!". Cand tragea sa moara parintele Ammona, au venit batranii din Sfanta Manastire si atunci, el l-a apucat de mana pe ucenicul sau, Ioan Tebanul si i-a spus: "FII MANTUIT!, FII MANTUIT!, FII MANTUIT!" Si l-a incredintat batranilor parinti, spunandu-le: EL E INGER NU OM!

🙏 Acest ucenic al avvei Ammona, a avut ADEVARATA IUBIRE pentru aproapele sau (o iubire jertfelnica), a avut INDELUNGA RABDARE, a fost BLAND si SMERIT cu inima si pentru toate acestea, ingerii i-au pus CUNUNI PE CAP, iar cand a murit, S-A MANTUIT!

🙏 Dragii mei, haideti sa fim sinceri in fata lui Dumnezeu si cu noi insine: Oare, avem noi macar catusi de putin din smerenia acelui ucenic, Ioan Tebanul? Nu??? Pai, atunci sa-L rugam pe Dumnezeu sa ne dea si noua in suflet, BLANDETE, IUBIRE JERTFELNICA, RABDARE si macar o picatura din smerenia Sfantului si Dreptului IOV, a Sfantului EFREM SIRUL si a Sfantului ANDREI CRITEANUL.

                                                                                                      Amin si Aliluia!
                                                                                                              Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO