Creştinism Ortodox

miercuri, 10 iulie 2019

GURA MUTULUI

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


                                  (DESPRE MUTENIA SFANTULUI PARINTE ARSENIE BOCA)

“O poveste impresionata si o minune petrecuta de Sfantul Parinte Arsenie, minune care a fost consemnata prin relatarea Parintelui Sofonea Ioan, din Sibiu":

"Era in Postul Craciunului si picta o icoana a Mantuitorului, pe care n-a terminat-o. In timp ce picta a auzit o voce tainica: «Arsenie, nu Ma mai picta pe icoana, ca vremea s-a apropiat. Mergi si picteaza in inimile oamenilor, prin cuvantul tau. Spune-le ca vin peste ei necazuri si suferinte». Dar, continuand sa picteze icoana si negrabindu-se sa asculte porunca Domnului, a auzit din nou: «...Vei fi mut... Dar asta iti va aduce multa lume».

Imbolnavindu-i-se corzile vocale, nu mai putea sa vorbeasca. A stat asa de la Craciun pana in joia din Saptamana Mare, in postul Pastilor (in acest timp a scris insemnari numite «GURA MUTULUI», intr-un carnetel pe care-l are maica Pahomia de la Sambata).


Atunci cand se impartasea (era ierodiacon în vremea aceea), primele cuvinte ce le-a rostit cand i-a venit vocea, cuvinte ce le-a auzit si lumea din Biserica, au fost: «CRED, DOAMNE, SI MARTURISESC...», cu o voce ce a cutremurat Biserica, fiindca, oamenii, cand au auzit vocea lui, toti au cazut in genunchi si au plâns, si au laudat pe Dumnezeu ca i-a dat vocea, pentru ca multa lume venea dupa sfat. Astfel, a inceput din nou sa stea de vorba cu oamenii, la clopotnita din fata Sfintei Manastiri."


Si asemenea Sfantului Zaharia, cel din Vechiul Tetament, caruia Dumnezeu i-a ingaduit sa fie mut pana la vremea cand i s-a nascut fiul, Sfantul Ioan Botezatorul, fiidca, se ndoise in fata Ingerului Domnului ca sotia sa, Elisabeta, fiind inaintata in varsta ar mai putea sa nască (Luca 1, 13-22), si Părintele Arsenie a patit la fel”.


🙏 Sfinte Parinte Arsenie Boca, ca unul care ai indrazneala la Dumnezeu, roaga-te si pentru noi pacatosii, acum, in ceasul mortii si in ceasul judecatii noastre. Amin!
                                                                                                                                  Preot Ioan 🛎.

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO