Creştinism Ortodox

marți, 2 iulie 2019

DESPRE PACAT

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


Bucuria mea, PACATUL este incalcarea cu buna stiinta a voii lui Dumnezeu. Legea lui Dumnezeu nu creeaza pacatul, ci ne ajuta sa-l evitam, exact cum ne ajuta un indicator rutier. Nu exista greseala mai mare ca aceea de a nesocoti mantuirea sufletului. Copacul cand este taiat, cade intr-acolo unde se inclina. Si atunci ne putem intreba: Noi suntem înclinati spre Dumnezeu sau spre diavol, adica, spre virtute sau spre pacat? 

Pacatul scoate pe om din relatia cu Dumnezeu, iar vina si sterge numai in Taina Sfintei Spovedanii, sub epitrahilul preotului, daca este marturisit cu SINCERITATE si CAINTA. Preotul duhovnic, este o calauza duhovniceasca in drumul catre Hristos, sau, in mod figurativ este UN ALT MOISE, care este chemat sa conduca pe fiecare om, din Tara Egiptului (robia pacatelor), in Pamantul Fagaduit (in Imparatia lui Dumnezeu). Indurarea Lui Dumnezeu o vede si o simte fiecare om in viata lui, dar, staruirea in pacat, atrage dupa sine, DREPTATEA LUI DUMNEZEU. 

Cu cat indurarea a fost mai mare, cu atat mai mare va fi si pedeapsa. Pacatosul L-a rastignit (L-a batjocorit) pe Domnul Iisus Hristos, amanand indreptarea, iar Dumnezeu il va pedepsi cu dreptatea Sa. Vine o vreme cand trebuie sa platim cu durere, cele pe care le-am facut cu placere. Iisus Hristos a venit in lume pentru toti oamenii si pentru fiecare in parte.

 De aceea El ia asupra Sa pacatul protoparintilor Adam si Eva si ale tuturor oamenilor, deci, si ale fiecaruia dintre noi, ca sa ne mantuim noi toti, prin CREDINTA (Crestin Ortodoxa), HAR (Harul primit prin Sfintele Taine) si FAPTE BUNE. Amin si Aliluia!
Preot Ioan 🛎.

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO