Creştinism Ortodox

joi, 4 iulie 2019

SFANTA SPOVEDANIE

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“

sursa:Lasati-va casa nematurata,necuratita,neaerisita,timp de un an.Oare nu va deveni ea,o adevarata cocina?Si acum socotiti,ce a devenit sufletul aceluia care,nu un an,ci 20,40,60 sau 70 de ani,nu si-a curatit sufletul prin spovedanie!🙏Sf.Serafim Alexiev (1912-1993)
Nu este de ajuns sa ne spovedim in fata lui Dumnezeu;se cuvine sa ne spovedim,de asemenea,si in fata celor ce au primit de la Dumnzeue,puterea de a spovedi.Buna este spovedania pacatelor cand in urma ei vine indreptarea.Dar ce folos este,sa descoperi rana in fata medicului,si sa nu intrebuintezi mijloacele de vindecare?

🙏Fericitul Augustin

Unul din marile ajutoare duhovniceşti dobândite de cei care părăsesc viaţa aceasta şi merg în cea de dincolo,este Sfânta Spovedanie.Şi iarăşi,o mare pierdere pentru cei ce părăsesc această viaţă şi merg în cea de dincolo,este lipsa Spovedaniei.

Mântuitorul Iisus Hristos le-a spus Sfinţilor Apostoli şi prin aceştia,la rândul lor,până azi,episcopilor şi preoţilor,că:"Oricâte veţi lega pe pământ vor fi legate şi în ceruri şi oricâte veţi dezlega pe pământ vor fi dezlegate şi în ceruri”(Matei 18,8).Legarea şi dezlegarea,o luăm numai aici pe pământ.Dincolo vom suporta doar consecinţele.Niciodată nu putem şti sfârşitul vieţii noastre..de aceea,este bine să ne spovedim în fiecare an,în toate posturile.Iarăşi,nu putem şti vârsta la care viaţa noastră se va sfârşi.Foarte mulţi tineri mor nespovediţi.E de la sine înţeles,că cea mai mare tragedie pentru un om şi urmaşii familiei sale este să moară nespovedit,că e tânăr sau că e bătrân,este acelaşi lucru până la urmă.Mulţi cad în eroarea de a zice că se vor spovedi când vor fi mai bătrâni.

Niciodată nu putem şti sfârşitul vieţii sau dacă ajungem ori nu la bătrâneţe.De aceea,omul trebuie să se spovedească de la 7 ani în sus,fiecare,în timpurile rânduite de Biserică sau când simte nevoia de a se spovedi.Spovedania înseamnă dezlegare,uşurare.Tot timpul trebuie să fim dezlegaţi şi uşuraţi de păcate prin Taina Spovedaniei.

Toate PACATELE NESPOVEDITE SE TRANSMIT URMASILOR celui decedat.Cei care mor nespovediţi nu au parte,prin urmare,de acea mare dezlegare fundamentală pentru viaţa de dincolo.Ei trec dincolo nedezlegaţi,sunt legaţi în păcatele lor.Dincolo nu mai pot fi dezlegaţi de nimeni.Mântuirea unui creştin nu poate fi garantată fără Taina Sfintei Spovedanii🙏

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO