marți, 14 mai 2019

CUM LUCREAZA SATANA?

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


Cât de mult PĂCATUL îi schimbă omului felul de a vedea lucrurile și sensurile dintre ele,total altfel decât sunt ele în realitate.Este o însușire a păcatului și a diavolului,de a ține atât de strâns legat pe om,incât să creadă că acel fel,este de fapt,cel adevărat de a vedea și a cunoaște lucurile.

Și astfel,vedem oameni care neagă existența îngerilor,a diavolilor,a sufletului,a iadului,a raiului,a lui Dumnezeu,dar sunt atât de siguri în împătimirea lor,și li se pare atât de normal,deși este total irațional,pentru oricine,ca o femeie este facuta,să fie consumată ca un obiect sexual,sunt atât de siguri,că viața asta este o glumă,și nu merită nimic,sunt atât de siguri că trupul este făcut să fie sursa a placerilor și a ghiftuielilor,ca moartea,boala,este undeva foarte departe de ei,ca sfarșitul vieții este foarte departe,dar concediile și banii,desfranarea și placerile,sunt mereu înainte,le vede și le plănuiește neîncetat,e sigur că le va ajunge să le faca.

Vedeti,este total adormit,orbit și deconectat de la realitate...și este atat de sigur,ca probabil undeva,la sfarșitul vieții,iși va indrepta viata...(cine amana pocainta "ca acum sa mai pacatuiasca putin,ca apoi va face mai multa pocaința,și va incepe din nou lupta"...acela,nici nu știe ce este pocainta,nici nu stie cat de adanc prinde pacatul radacini în inima lui,și ca pacatul nu ofera liniște,ci este nevoie de o mai mare sfortare pentru a-si reveni).

Ce este cel mai rau,este ca acești oameni,cu cat petrec in acea stare,cu atat mai greu,si aproape niciodata,nu iși vor da seama ca de fapt,sunt bolnavi,și robi ai diavolului și falsei-cunoșteri,si cu atat mai mult,va slabi in ei lumina adevaratei cunoașteri.

Le spui,dar ei cred ca sunt in adevar...pentru ca,aaa lucrează pacatul in inima omului,prin orbire și falsa cunoastere a lucrurilor,sensurilor și legaturilor dintre lucruri.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO