joi, 16 mai 2019

SFAT DUHOVNICESC si BINECUVANTARE

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


     Bucuria mea, fiindca: "Trecatoare este viata, trecatori suntem si noi, Si doar ce-adunam in suflet, Cand plecam, luam cu noi", astazi, te indemn, cu ajutorul lui Dumnezeu, pe aproapiatii si pe vrajmasii tai, sa-i iubesti si pe nimeni sa nu urasti. 

Te indemn ca mereu sa zambesti (aprinde "farurile") si sa nu te intristezi. Incearca pe cat iti sta in putere, pe toti sa-i zidesti sufleteste, sa cumva sa-i darami. Mai bine sa acoperi pacatele fratelui tau, decat sa-l clevetesti sau sa-l judeci. Sa ierti din toata inima si sa nu te razbuni pe nimeni. Sa te rogi cand vine ispita ca sa nu cazi in deznadejde.

Gandeste-te ca: MASLINELE SUNT ZDROBITE, pentru a face cel mai bun ulei. STRUGURII SUNT STORSI, pentru a face cel mai bun vin. TRANDAFIRII SUNT PRESATI, pentru a face cel mai bun parfum.

 Ai fost ZDROBIT, STORS si PRESAT de incercarile vietii?

 Nu-i nimic... Dumnezeu te-a facut sa devii puternic si sa meriti lucrurile bune care vor veni! RESPECTĂ-I pe cei batrani cand esti tanar!

 AJUTĂ-I pe cei slabi cand esti puternic! IARTĂ-I pe cei care gresesc, fiindca intr-o zi, tu vei fi cel batran, slab si acela care greseste.

Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze in toata ziua si in tot lucrul tau. Amin.
                                                                                                                                  Preot Ioan.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO