joi, 9 mai 2019

ATENTIA LA RUGĂCIUNE

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“



   Bucuria mea, drept graieste Sfantul Serafim de Sarov: “Cand sunt bolnav, ma rog la Tine; cand am necazuri, ma rog la Tine; dar, CAND MI-E BINE UIT SA-TI MULTUMESC, DOAMNE! TE ROG, IARTA-MA!" Minunat lucru este sa avem in minte permanent rugaciunea: Iisuse, Iisuse, iarta-ma, Iisuse!, pentru ca ea le cuprinde pe toate: MANTUIREA SUFLETULUI, SANATATE TRUPEASCA, LUMINARE si MULTUMIRE. 

Cand zici: “Doamne Iisuse!", se cutremura tot iadul, numai s-o zici din toata inima. Asadar, aceasta rugaciune il alunga pe ispititor, il roade ca rindeaua, il distruge, si atunci, Satana ramane neputincios. Rugaciunea fara raspandire este a celor desavarsiti. Se spune ca odata, Sfantul Vasile cel Mare a fagaduit o caciula plina cu lire, crestinului ortodox care isi va implini pravila de rugaciune a zilei, fara alte ganduri. Intr-adevar, un crestin a reusit sa-si pastreze pana la sfarsit mintea curata de ganduri. Apoi, cu putin inainte de a termina, i-a venit in minte caciula plina cu lirele.

Si astfel a pierdut plata. In dorinta noastra de a face fapte bune si de a ne ruga cat mai mult, trebuie sa nu uitam cuvantul de invatatura al Sfantului Parinte Gheorghe Calciu Dumitreasa: “Dumnezeu nu rasplateste fapta si rezultatul ei, ci straduinta ta!” De aceea, te indemn ca in timpul Sfintei Utrenii si a Sfintei Liturghii, o parte a atentiei tale sa fie spunand in gandul tau: Iisuse, Iisuse, iarta-ma, Iisuse!, iar cealalata parte a atentiei sa-ti fie spre slujba Sfintei Liturghii.
          Atunci nu te vei mai imprastia cu mintea. Amin si Aliluia!
                                                                                                                                   Preot Ioan .

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO