Creştinism Ortodox

sâmbătă, 18 mai 2019

DUMNEZEU, NE IUBESTE MULT!


Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“Bucuria mea, iata ce spune Sfantul Siluan Athonitul: "Din pulberea pamantului l-a zidit Dumnezeu pe om, dar, ne iubește ca pe proprii Sai copii si ne asteapta cu dor la El. 
Domnul Dumnezeu, ne iubeste pana intr-atat, incat de dragul nostru S-a intrupat, Si-a varsat Sfantul sau Sange pentru noi si ni l-a dat bautura (prin Sfanta Impartasanie) si Sfantul sau Trup Preacurat ni l-a dat pe mancare (prin Sfanta Impartasanie), iar Duhul lui Dumnezeu da marturie duhului nostru ca vom fi vesnic impreuna cu El".
 Sa nu uitam porunca lui Dumnezeu: "Fiti Sfinti pentru ca Eu sunt Sfant" (1 Petru 1:16). 
Daca ar fi fost imposibil, nu ne-ar fi spus-o Dumnezeu, fiindca, El nu cere imposibilul la oameni. Vom deveni Sfinti, daca vom iubi pe Dumnezeu din tot sufletul si din toata inima, daca vom iubi pe aproapele nostru, chiar si pe vrajmasi ca pe noi insine. 

Daca nu lipsim duminica de la Sfanta Liturghie, daca avem parinte duhovnic si facem ascultare de el, ne spovedim si ne impartasim macar in fiecare din cele 4 posturi mari, daca postim, daca suntem milostivi, rabdatori, iertatori, daca nu invidiem, nu clevetim, nu judecam, nu uram... 
                                                                                                                              Amin si Aliluia!
                                                                                                                                 Preot Ioan .

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO