Creştinism Ortodox

joi, 9 mai 2019

BINECUVÂNTARE

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


   Bucuria mea, zice extraordinar de frumos Sfantul Antonie cel Mare:

 "Numai un lucru nu-i este ingaduit omului: ACELA DE A FI NEMURITOR CU TRUPUL. Sa se uneasca cu Dumnezeu ii este  ingaduit, daca va intelege ca poate (prin Taina Sfintei Impartasanii dupa ce in prealabil s-a spovedit). Fiindca, voind si intelegand, crezand si iubind, prin buna vietuire omul ajunge impreuna vorbitor cu Dumnezeu.

" De multe ori in viata  dorind rezolvarea unei probleme, cu era si firesc, ne-am pus toata nadejde in ajutorul lui Dumnezeu, ne-am si rugat din tot sufletul si totusi nu am reusit. Nu se cuvine sa avem ganduri de cartire sau de razvratire impotriva lui Dumnezeu, ci, sa-i multumim pentru toate, fiindca, iata ce ne spune Sfantul Varsanufie cel Mare:

“Cand ne rugam si Dumnezeu intarzie sa ne auda, asta inseamna ca lucreaza spre folosul nostru, ca sa ne invete indelunga rabdare. De aceea nici nu trebuie sa ne deznadajduim, spunand: noi ne-am rugat si n-am fost auziti. Dumnezeu stie ce ii este omului de folos.”
 
   🙏 Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze!
          Amin si Aliluia!
           Preot Ioan 🛎.

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO