joi, 18 februarie 2021

RABDARE! SMERENIE! IUBIRE!

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“



Bucuria mea, oamenii de azi, nu suporta nici un fel de mustrari, dar s-a zis: "CEL CE SE LEAPADA DE MUSTRARE, FIE ACEASTA DREAPTA SAU NEDREAPTA, DE MANTUIREA SA SE LEAPADA!".

Iar noi suntem gata sa ne lepadam de ea din iubire de sine si slava desarta. Oamenii buni ne ajuta la mantuire mult, dar cei rai ne ajuta si mai mult. Rabdati-i! Toate veacurile au fost pline de dusmani, dar cei din veacul acesta au umplut cerul de Sfinti.

Deci: RABDARE, SMERENIE, IUBIRE!

Pentru ca iubirea este mai mare decat toate si fiindca Dumnezeu este IUBIRE, inseamna ca: Doar prin IUBIRE (cu ajutorul lui Dumnezeu) ajungi la desavarsire! Doar prin IUBIRE (cu ajutorul lui Dumnezeu) dobandesti inteleptire.

Doar prin rabdare, smerenie si IUBIRE (cu ajutorul lui Dumnezeu), ajungi la indumnezeire.

Doar prin IUBIRE (cu ajutorul lui Dumnezeu), ajungi la curatie.

Doar prin IUBIRE (cu ajutorul lui Dumnezeu), poti inchega o prietenie adevarata.

Doar prin IUBIRE (cu ajutorul lui Dumnezeu), ajungi sa ai o casnicie binecuvantata.

Doar prin IUBIRE (cu ajutorul lui Dumnezeu), scapi de deznadejde.

Doar prin IUBIRE (cu ajutorul lui Dumnezeu), te vei intalni cu Dumnezeu in a Lui Imparatie. Si nu uita ca DUMNEZEU ESTE IUBIRE.

Asadar, RABDA, SMERESTE-TE si IUBESTE OMULE, iubește sincer, curat, altruist (adica dezinteresat) și de Dumnezeu vei fi binecuvantat!

Amin si Aliluia!
Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO