sâmbătă, 6 februarie 2021

CE ESTE MÂNTUIREA ?

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“



,,Mântuirea este eliberarea din robia păcatului și al morții și dobândirea vieții de veci în Hristos . Ea ne-a fost făcută cu putință de întruparea ,jertfa ,învierea și înălțarea Domnului nostru Iisus Hristos la cer, și ne-o însușim prin harul dumnezeiesc ,cu care trebuie să conlucrăm prin credință și fapte bune .De mântuire se poate împărtăși orice om ,căci Dumnezeu ,,voiește ca toți oamenii ,să se mântuiască și la cunoștința adevărului să vină .”(1Timotei 2 ,4)

Rugăciune către Maica Domnului pentru vindecarea de boli

Preasfântă, Preacurată şi Preaminunată Fecioară şi Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, Te rugăm ascultă rugăciunea nevrednicilor robi (numele) şi vindecă-ne pe noi, pe cei din familiile noastre şi pe toţi suferinzii din lumea asta bolnavă, de bolile grele, de bolile ştiute şi neştiute de noi. Fie ca toţi creştinii să Te preamărească şi să Te preacinstească pe Tine, iar noi să avem tot ajutorul cel bun, sfânt şi ceresc. Îţi mulţumim Maică Sfântă pentru vindecare, pentru tot ajutorul Tău, pentru mijlocirea Ta la Preabunul Dumnezeu, că Tu eşti scară la Cerul Sfânt, pentru rugăciunile noastre şi ajutor nemijlocit în cererile noastre cele îndreptăţite. Amin!

"Vor veni zile, omule, când te vor trăda cele mai iubite ființe din preajma ta, cei mai dragi oameni îți vor întoarce spatele, te vor urî și batjocori, te vor vinde pentru nimic, chiar te vor ucide. Nu sunt vorbe goale, sunt vorbe care le găsim în Sfânta Scriptură. Contează foarte mult, suflete, ca atunci să nu te tulburi, să nu faci ce fac ei, să ierți, să rabzi și să iubești. Dacă aș avea puterea necesară, aș lua din inima fiecăruia dintre dumneavoastră greutatea și necazul și aș umple de iubire și dragoste acel loc. Dar nici nu e nevoie să o fac practic așa, mai repede îmi ridic mâinile la Cer și Îl rog pe Dumnezeu să fie voia Lui în toate. Necazurile ne întăresc, suferința ne căleşte ca pe aur în topitoare."

Sã-I multumim lui Dumnezeu pentru faptul cã Maica Domnului este si mama noastrã. Sã multumim lui Dumnezeu pentru faptul cã avem pe Maica Domnului mijlocitoare pentru binele nostru, sã multumim lui Dumnezeu cã avem pe Maica Domnului ajutãtoarea noastrã. Sã nu uitãm cã „ceea ce poate Dumnezeu cu puterea, poate Maica Domnului cu rugãciunea", si sã avem încredere în ajutorul ei!
Bucură-te, bucuria noastră, Sfântă Pruncă, pururea Fecioară !


CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO