duminică, 17 ianuarie 2021

CUM SĂ-L AJUT, CĂ S-A RĂTĂCIT DE LA CREDINȚA CEA DREAPTĂ?

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“



Dacă nu-l ajuți, înseamnă că nu-l iubești. Iar dacă nu-l iubești, de ce te prefaci că-ți pasă de credința lui? Ajută-l mai întâi, fii binevoitor cu el, zâmbește-i cu bunătate, tratează-l cu respect, că-i făptura lui Dumnezeu ca și tine. Și pentru el a murit Hristos, nu numai pentru tine. Dumnezeu caută ceva bun în el, dacă nu are credința dreaptă, poate are purtări alese, poate este milostiv, de ce îl condamni tu la iad? Tu zici că ești prietenul Domnului.

 Atunci iubește-l pe cel rătăcit de la credință, că-l iubește și Domnul pe El. Cine știe cât suferă Domnul în cer pentru el.. Si ne-a spus Hristos că în cer e mare sărbătoare când se întoarce un păcătos la calea cea bună?

 Iar tu îl disprețuiești, pentru că l-a înșelat satana. Ar trebui să plângi pentru el, ca un frate cuminte pe unul pierdut..Iubește-l, dacă ești fiul Tatălui ceresc. Poate iubirea ta îl va impresiona, îl va pune pe gânduri, și poate va căuta calea sfântă pe care mergi tu. Arată-i iubirea ta prin fapte concrete, apoi aruncă și sămânța cuvântului Evangheliei. Măcar așa va fi convins că îi vorbești spre binele lui..Dumnezeu să ne ajute. 

Preot Sorin Croitoru

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO