joi, 14 ianuarie 2021

BUCURIA DUHOVNICEASCA

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


   Bucuria mea, Sfantul Parinte, Porfirie Kavsokalivitul, spune asa: "Cu cat il iubesti pe Hristos, cu atat ti se pare ca nu-L iubesti si tanjesti in intregime, tot mai mult, sa-L iubesti”. 

Crestinul ortodox, “fierbinte” in credinta trebuie sa impleteasca rugaciunea cu postul.

 Despre post, Sfantul Parinte, Tihon de Zadonsk, zice asa: "Postitor adevarat este cel care isi pune paza gurii sale si se abtine de la flecareli, de la vorbe murdare, de la nebunii, clevetiri, osandiri, linguseli, minciuni si de la orice defaimare." 

Tot despre paza gurii ne sfatuieste si Sfantul Parinte, Paisie Olaru: “Pentru tot cuvantul desert vom da seama in ziua judecatii; iar un Sfant Printe a zis: “De cate ori am vorbit, m-am cait, dar niciodata nu mi-a parut rau ca am tacut!” 

 Mare este darul tacerii!  

 Prin tacere scapam de osanda, de clevetire, de vorba desarta si invatam a ne ruga. Parintii nostri vorbeau sapte vorbe pe zi, cum se spune, dar cu inima si cu buzele se rugau neincetat”.

 Crestinul ortodox trebuie sa aiba fata vesela-n necazuri si sa alunge supararea despre care Sfantul Parinte, Paisie Aghioritul, zice: “Cele mai multe boli incep de la suparare. Toti oamenii au cate un punct sensibil. Si de aceea o suparare pe unul il va lovi in stomac, pe altul in cap. Medicamentul cel mai bun pentru o boala este BUCURIA DUHOVNICEASCA, pentru ca ea imprastie Harul Duhului Sfant, in suflet. 

Bucuria duhovniceasca are cea mai mare putere tamaduitoare pentru toate bolile. Ea este alifia dumnezeiasca care inchide ranile, in timp ce mahnirea le irita”. 

Sa ne lasam in voia lui Dumnezeu si sa zicem cu bucurie duhovniceasca: FOARTE BINE, FOARTE BINE, DOMNUL STIE CE E BINE, PENTRU MINE, PENTRU A SUFLETULUI MANTUIRE! 

                                                                                                      Amin si Aliluia!
                                                                                                           Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO