sâmbătă, 20 aprilie 2019

GRĂDINA SUFLETULUI ..

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


Bucuria mea, sa stii ca fiecare crestin ortodox este dator sa-si cultive “gradina interioara a sufletului” avand un program de viata duhovniceasca, citind zilnic din Biblie, citind Vietile Sfintilor, citind din operele PSB (Parinti si scriitori Bisericesti)... Sfantul Ioan de Kronstadt ne spune ca: “Vrajmasul diavol nu dormiteaza, ziua și noaptea, in somn si aievea, el ne atrage la pacat si hraneste in sufletul nostru toate patimile omoratoare de suflet. Privegheaza, omule, rastigneste patimile trupesti, mai ales rasfatarea pantecelui si toate pacatele trupesti. Ziua si noaptea e omul sub vraja vrajmasilor diavoli, netrupesti. Sa ne izbavească de ei, Domnul!”

Ca sa putem birui aceste ispite, cu ajutorul lui Dumnezeu, Sfantul Clement Alexandrinul ne indeamna sa fim smeriti: "Invata sa nu ripostezi, sa nu te justifici, sa nu ai ultimul cuvant, sa te rogi pentru cei care te jignesc, sa accepti ca te poti insela chiar si cand esti sigur, sigur ca ai dreptate”, si spune in gand: Asa-mi trebuie pentru pacatele mele!

CREDINTA, HARUL si FAPTELE BUNE, ne trebuiesc pentru mantuirea sufletului.

Credinta sa fie neaparat cea CRESTIN ORTODOXĂ, fiindca, doar ea ne conduce pe calea vietii, la POARTA RAIULUI si numai prin ea, dobandim FERICIREA VESNICĂ. Si acum, sa spunem o “RUGĂCIUNE” scrisa de poetul Crestin ortodox, Vasile Miltaru:

„Preacurata Maica, pururea Fecioara,
Sufletul din mine nu-l lasa sa moara,
Ci trimite Sfanta peste el, de sus,
Mila ta cea mare, mila lui Iisus,
Ingeri imprejuru-mi, fa ca sa se-adune,
Să-mi arate calea catre bine.
Sa-mi indrepte pasii pe cararea milei,
La-nceputul noptii, la-nceputul zilei,
Plin de umilinte si de-adanci suspine,
Sufletul la tine vine sa se-nchine,
Mila ta din ceruri peste el coboara,
Maica preacurata, pururea fecioara”.

                               Preot Ioan .

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO