miercuri, 17 aprilie 2019

Fiecare zi a vietii noastre trebuie s-o incepem cu Dumnezeu


Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“



Dimineata, cand inca dormim, langa noi sta un inger si un diavol. Acestia asteapta sa vada cui vom sluji in acea zi. Fiecare zi a vietii noastre trebuie s-o incepem cu Dumnezeu si s-o sfarsim tot cu Dumnezeu: "TOATA VIATA NOASTRA LUI HRISTOS DUMNEZEU SA O DAM!"

Ne inchinam cu semnul crucii imediat ce ne-am trezit si sarim repede din pat, pentru ca LENEA SA RAMANA SUB PLAPUMA. De altfel, in rugaciunea : "Doamne si Stapanul vietii mele", a Sfantului Efrem Sirul, crestinul ortodox ii cere printre altele lui Dumnezeu, sa nu ingaduie sa fie stapanit de duhul trandaviei: "Duhul trandaviei departeaza-l de la mine". Asa ca trandavia trebuie eliminata si nu cultivata. George Enescu spunea: "Ma odihnesc de munca, prin munca!" 

Va doresc odihna activa! Mergem si ne spalam cu apa rece, asa cum spuneam in copilarie: "Dimineata cand ma scol cu sapun pe ochi ma spal...". Si apoi mergem intr-un colt Sfant sau fata unei icoane, aprindem candela, facem trei metanii mici, spunand: „Doamne, iti mulțumesc ca m-ai sculat din somnul noaptii care a trecut si mi-ai daruit inca o noua zi de viata si te rog, Dumnezeul meu, binecuvanteaza și ziua care acum incepe! 

Apoi, ingenunchiem si citim "Rugaciunile diminetii" din Ceaslov sau dintr-o carte de rugaciuni.

Iti doresc o zi binecuvantata de Dumnezeu, sub Sfantul Acoperamant al Maicii Domnului si cu inger tare pazitor alaturi. Amin.
                                                                                                                                          Preot Ioan .

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO