sâmbătă, 20 aprilie 2019

DUMNEZEU ESTE BUN, DAR, ESTE SI DREPT!

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“



  Bucuria mea, noi crestinii ortodocsi trebuie sa respectam Cele 10 porunci pentru a ne putea mantui sufletele noastre si fiindca, dupa cum spune Sfantul Siluan Athonitul: "Cel ce implineste voia lui Dumnezeu e multumit de toate”. 

Dumnezeu este BUN, dar, este si DREPT: “Drept esti Tu, Doamne, si toate lucrurile Tale sunt drepte si caile Tale sunt mila si adevar” (Tobit 3:2).

Insa, dupa sfatul Sfantului Nicolae Velimirovici: “Cu Dumnezeu nu te poti juca. 

El miluieste pe cel ce se pocaieste, dar, loveste cu mana grea pe cel ce nu se caieste sau pe cel ce nu se caieste sincer si desavarsit. Iar cand El raneste, rana este adanca si nimeni nu o poate tamadui in afara de El Insusi”. Dar daca crestinul ortodox implineste Porunca iubirii, atunci, are bucurie in suflet: "Crestinul ortodox, se bucură nu pentru ca este perfect, ci, pentru ca Iisus Hristos il iubeste chiar si in cea mai infricosata cadere si neputinta a lui." 

Cand iubesti pe cineva, poti sa nu zambesti? Nu poti, pentru ca revarsarea asta launtrica iti produce zambetul, zambesti fara sa vrei.  Daca ai o relatia de bucurie cu Dumnezeu, e normal sa zambesti. Rasare bucuria in mine ca soarele." Si toate acestea trebuiesc implinite, fiindca, vine “noaptea”, noaptea mortii, cand nimeni nu mai poate lucra. 

De aceea, trebuie sa ne grabim. Timpul vietii noastre este foarte scurt: “Pregateste-te sa te intalnesti cu Dumnezeul tau (Amos 4:12). 
                                                                                                                           Amin si Aliluia!
                                                                                                                                 Preot Ioan                                         

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO