vineri, 4 iunie 2021

FAPTA BUNĂ...

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


Bucuria mea, iata ce frumos suna aceste cuvinte: 

“Fapta buna, ca mustarul, 
La-nceput, ea pare mica, 
Dar la urma, pe-a ei aripi,
 Pan-la ceruri te ridica”.

 Ne-a spus Mantuitorul: „Nu tot cel ce-Mi zice: Doamne, Doamne, va intra in Imparatia cerurilor...” (Matei 7:21). 

Asadar, credinta crestin ortodoxa trebuie sa lucreze impreuna cu faptele bune si cu Harul Duhului Sfant, ca “trei surori”, fara de care nu ne putem mantui sufletele noastre. Credinta ortodoxa si faptele bune sunt roade ale Harului Duhului Sfant in om. 

Sfantul Iacov spune clar: „Omul se indrepteaza prin fapte, iar nu numai prin credinta” (Iacov 2:21), iar despre credinta care nu se manifesta in fapte, spune: “Credinta fara fapte moarta este” (Iacov 2:17). 

Sfantul Parinte Gheorghe Calciu Dumitreasa, ne-a lasat acest cuvant: "Toti ne mantuim in comunitate, in Biserica lui Hristos si fiecare este raspunzator pentru celalalt. Daca cineva este slab, ia-i sarcina si du-o tu. Daca tu esti slab, roaga pe cineva sa-ti duca sarcina. In felul acesta, uniti in rugaciune si in fapte bune, vom ajunge la slavita Inviere a Mantuitorului, ca sa viem cu El si sa vedem lumina cea cereasca."

 Iar Sfantul inchisorilor, Valeriu Gafencu zicea: "Un gand simplu, de iubire, sau o vorba buna pe care-o adresati unui om necajit azi, poate valora mai mult decat orice comoara de aur. Ganditi-va la vaduva care a aruncat in Vistieria Templului singurii doi banuti pe care i-a avut. De veti trai in curatie sufleteasca, va veni ziua cand veti auzi in voi, glasul constiintei, al adevarului, indemnandu-va sa savarsiti numai fapte bune si iubite de Dumnezeu! Atunci veti trai suprema fericire. Altfel, viata va va aparea ca un calvar fara sens." 


 Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze! 

                                                                                                                        Amin si Aliluia! 
                                                                                                                              Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO