sâmbătă, 5 iunie 2021

CUVANT despre VESNICIA RAIULUI si VESNICIA IADULUI

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“
     
Bucuria mea, iata un cuvant de invatatura minunat, al Sfantului Parinte, Ilie Cleopa: „Cel mai de pret in aceasta viata este sa lasi toate si sa-ti plangi pacatele tale, fiindca, cea mai scumpa pentru noi este vesnicia. Deci, trebuie să facem totul ca sa n-o pierdem, ca atunci degeaba am mai trait pe pamant!”

 Sfantul Parinte, Arsenie Boca spune asa: “Nici tu nu te mantuiesti fara “mana” lui Dumnezeu si nici Dumnezeu nu te ridica daca nu-i intinzi si tu mana. Destul iti este ca te cerceteaza mereu si atat de mult te roaga! 

Fiindca, toate le poate Dumnezeu fara tine, dar ca sa te mantuiasca din lumea aceasta, nu poate fara tine." “Nimic nu e mai scump ca viata, Dar nici mai, ieftin decat ea, Poti azi s-o pierzi, Poti azi s-o mantui, Depinde de vointa ta". 

Asadar, fiecare crestin ortodox, dupa nevointa sa va castiga VESNICIA RAIULUI sau va fi osandit in VESNICIA IADULUI! Si sa nu uiti aceasta invatatura: “Cea mai primejdioasa este mandria, de aceea Sfintii adevarati sunt cei ce nu stiu ca sunt Sfinti, ce tin mortis ca-s pacatosi." 

 Doamne, precum vrei si precum stii, miluieste-ma! 
Ajuta necredintei mele! (adica, putinei mele credinte). 
Daca sunt pe o cale gresita, indrepteaza-ma Tu pe cea buna! 
Doamne, iarta-ma! Iisuse, Iisuse, iarta-ma, Iisuse! 
Miluieste-ma, Maica Milostivirii! 

  Dumnezeu sa fie cu tine si nimeni impotriva ta, in toata ziua de astazi si in tot lucrul tau! 

                                                                                                               Amin si Aliluia!
                                                                                                               Preot Ioan 🛎. 

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO