miercuri, 16 iunie 2021

PLATA TA ESTE LA HRISTOS!

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


Bucuria mea, iata ce minunat graieste Sfantul Parinte, Antonie cel Mare: “Cei care-L cunosc pe Dumnezeu sunt plini de toata bunavointa si, dorind cele ceresti, dispretuiesc cele pamantesti. Unii ca acestia nu plac multora, dar nici lor nu le plac multe. De aceea sunt nu numai urati, ci si luati in ras de multi smintiti. Ei, insa, rabda toate in saracie, stiind ca cele ce se par multora rele, pentru ei sunt bune. Fiindca, cel care intelege cele ceresti, crede lui Dumnezeu, stiind ca toate sunt fapturile voii Lui. Cel care, insa, nu le intelege, nu crede niciodata ca lumea este zidirea lui Dumnezeu si ca a fost facuta pentru mantuirea omului”.

Despre mantuirea sufletului, Sfantul Parinte, Ilie Cleopa, zice: “Omul se poate mântui si în lume, si in mănăstire, și în oraș, și la sat, și în padure, daca are credinta dreapta in Dumnezeu (crestin ortodoxa), fapte bune si smerenie, adica omul sa nu cugete ca are ceva al sau, ci ca tot ce are in viata este de la Dumnezeu. Cine are aceste trei lucruri se mantuieste oriunde ar fi pe fata Pamantului." Sfantul Parinte, Ioan de Kronstadt, spune cat de importanta este milostenia, pentru mantuirea sufletelor noastre: “Si-un pahar de apa daca-l dam, sa-l dam fara sa judecam. Sa stii ca plata ta este la Hristos.

Pe noi ne mantuieste IISUS HRISTOS, prin PREOTUL CRESTIN ORTODOX, in DUHUL SFANT.

Sfintitul Parinte, Luca din Kapsala, spune despre preot asa: PREOTUL, este un om de tarana, cu slabiciuni si cu boli, cu dorinte si cu idealuri. PREOTUL, mananca mult sau putin, e ghiftuit de praznice sau ii ghioraie matele de foame dupa 6 ore de slujba pe inima goala. PREOTUL, are indoieli si furii, neputinte, neintelegeri si rafuieli cu sinele. PREOTUL, simte, plange, se roaga, sufera, asculta. PREOTUL, poate fi ispitit, are tentatii, pacate, trecut, plangere, amintiri, rani vechi. PREOTUL, are trup, dureri de cap si de sale, dureri de suflet, cicatrice pe inima de la prea multa suferinta. PREOTUL, e un om intr-o presiune enorma in fiecare zi. Sta in fata Lui Dumnezeu, il frange pe Hristos Imparatul veacurilor in mainile sale de lut, se impartaseste mereu de Sangele mantuitor, asculta pacate cumplite la spovedanie, blagosloveste pe muribunzi, citeste rugaciuni bolnavilor, mangaie. PREOTUL, ingenuncheaza in fata Sfintei Mese si se atinge cu fruntea de pieptul Stapanului, ascultand intru uimire bataile inimii lui Dumnezeu. PREOTUL, este un bulgare de tarana plina de roua Duhului Sfant. Rugati-va pentru el!”

Asadar, daca vezi un preot ca greseste, ca pacatuieste, NU-L JUDECA, ci, roaga-te asa: Doamne, iarta-l pe parintele acesta, lumineaza-l sa nu mai greseasca fiindca, il vad oamenii si se vor departa de Biserica.

Amin si Aliluia!
Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO