Creştinism Ortodox

joi, 8 februarie 2018

CUVÂNT DE INVĂTĂTURĂ DESPRE MÂNIE

FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZĂ-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE...


     
   "Mania, nu trebuie sa fie la cei ce se roaga". "Maniosul, chiar de ar invia vreun mort, nu este primit de Dumnezeu" "Mania este ciuma rugaciunii" (Ava Isaia). "Cel ce se manie isi omoara sufletul". "Este mai bine sa tai mania printr-un zambet, decat sa te infurii ca o fiara neimblanzita" (Sfantul Efrem Sirul). "Mania este un foc, este o betie mai cumplita decat aceea a vinului". "Cel mandru este manios" (Sfantul Ioan Gura de Aur). "Curateste-ti mintea de manie, de amintirea raului si de ganduri urate. Atunci vei putea cunoaste salasluirea lui Hristos in tine" Sfantul Maxim Marturisitorul).

   Cand poti sa ierti, cand poti ierta,
Tot raul ce nedrept iti vine,
 Din Dumnezeu, din taina Sa,
Un strop salasluieste-n tine!

   Dar cand iubesti, cand poti iubi,
 Pe orisice dusman al tau,
Pe orisicine te-ar lovi,
 Atunci intreg, e-n tine Dumnezeu!

   Asadar, bucuria mea sa nu uiti ca: MANIA este oprita de citirea psalmilor, RĂBDARE si MILĂ, iar crestinul trebuie sa fie UN OM AL PĂCII, fiindca Duhul Sfant fuge din sufletul crestinilor ortodocsi maniosi. PACE SUFLETULUI TĂU!
                                                                                                                      Preot Ioan 🛎.

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO