marți, 20 februarie 2018

TIMPUL POSTULUI SFINTELOR PASTI

FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZĂ-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE...



 Bucuria mea, sa stii ca postul este doctorul sufletelor noastre. El face ca fiecare om sa ia aminte la sine insusi. Fara iertare si rugaciune, postul si osteneala, nu ne sunt de folos. In timpul postului trebuie: Sa ne smerim inaintea lui Dumnezeu, dar si inaintea oamenilor. Sa nu osandim pe nimeni, ci sa cerem de la toti iertare. Sa nu uram pe nimeni, ci sa traim in pace si iubire cu toti, pe cat ne sta in putere. Asadar, avand: RUGACIUNEA VAMESULUI in inima, POCAINTA FIULUI RISIPITOR in suflet si cu SUSPINUL LUI ADAM in minte, sa postim cu fata vesela, fara frica, tari in credinta, plini de nadejde, indemnandu-ne unii pe altii la buna nevointa.
   SFINTII INGERI, sa-ti calauzeasca pasii, MAICA DOMNULUI sa-ti lumineze drumul vietii si DUMNEZEU sa te binecuvanteze.     Amin si Aliluia!


                                                         CUVANT DE INVĂTĂTURĂ
                                                                             si
                                                          B I N E C U V A N T A R E

          Bucuria mea, suntem in a doua zi din postul Sfintelor Pasti. M-am bucurat mult, cand cativa ucenici, mi-au cerut binecuvantare sa tina post fara ulei in prima saptamana. Altii, mi-au cerut binecuvantare sa tina post negru, in fiecare zi din aceasta prima saptamana, pana la ora la care nu le mai permite stomacul. Le-am dat binecuvantare, dar, cu conditia sa tina acest post, dupa putere, atat cat le permite sanatatea, cu dreapta socoteala, fiindca postul trebuie tinut in functie de VARSTA, BOALA si PUTERE. 
Si i-am indemnat sa nu spuna absolut nimanui, fiindca, spunand s-ar putea mandri si pentru ca, cei care nu postesc, chiar crestini ortodocsi fiind, ii vor lua in batjocura.
   Si sa nu uiti ca de-acum, pentru ca vrei sa te nevoiesti cu postul, rugaciunea si faptele bune, milostenia, cu siguranta ispitele vor fi mai multe si mai mari decat in afara postului. CAND VIN ISPITE MULTE, SI CREZI CA N-AI SCAPARE, SA-TI PUI NADEJDEA-N DOMNUL, SI-N MILA LUI CEA MARE: "Cheama-Ma in ziua necazului tau si Eu te voi izbavi, si tu Ma vei preamari" (Psalm  49:16). Asadar, tu sa mergi inainte cu CREDINTA, NADEJDE si DRAGOSTE. Si, chiar daca valuri vin mereu, Si crucea-i grea pe cale, Tu nu uita ca Dumnezeu, E-n "barca" vietii tale!
   IL rog pe Preabunul Dumnezeu sa te binecuvanteze, Maicuta Domnului sa te acopera sub Sfant Omoforul ei, iar toti Sfintii, sa mijloceasca inaintea Lui Dumnezeu pentru mantuirea sufletului tau. 
                                                                               Amin si Aliluia!
                                                                                                                                Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO