duminică, 18 februarie 2018

.DUMINICA IZGONIRII.... LUI ADAM DIN RAI

FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZĂ-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE...



   "Primul om a cazut prin trei lucruri: FEMEIA (Eva), LEMNUL (pomul cunostiintei binelui si raului) si NEASCULTAREA (calcarea poruncii lui Dumnezeu de a nu manca din acel pom). Si tot prin trei lucruri va fi mantuit: TOT PRIN FEMEIE (Maica Domnului, care L-a nascut pe Iisus Hristos, Mantuitorul lumii), TOT PRIN LEMN (lemnul Sfintei Cruci pe care a fost rastignit Dumnezeul nostru Iisus Hristos) si ASCULTAREA (este vorba de ascultarea pe care a facut-o Iisus Hristos fata de Dumnezeu Tatal)" (Sfantul Ioan Gura de Aur). Cine l-a scos pe Adam din Rai? Veti zice: Dumnezeu! Nuuu! Atunci, cine l-a izgonit, daca nu Dumnezeu? ADAM INSUSI S-A IZGONIT! Pe Adam l-au izgonit 3 mari pacate, rod al folosirii neintelepte a libertatii daruite de Dumnezeu: MANDRIA, NEASCULTAREA si LACOMIA. Lasandu-se amagit de diavolul in chip de sarpe, Adam s-a mandrit crezand ca va fi asemenea lui Dumnezeu si fara ascultare si de aceea s-a lacomit sa accepte repede oferta mincinoasa.
   Daca, acea oferta mincinoasa i-a scos pe protoparintii nostrii, Adam si Eva din Rai, trebuie sa stim ca doar credinta crestin ortodoxa, ne poate duce in Raiul pierdut. "Crestinismul ortodox nu este numai o invatatura care ajunge sa fie stiuta, ci O INVĂTĂTURĂ CARE SE CERE TRAITĂ, PUSĂ IN PRACTICĂ!" (Sfantul Parinte, Dumitru Staniloae).
   Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze impreuna cu toti cei dragi ai tai. Har si pace sufletului tau. Amin si Aliluia!
                                                                                                               Preot Ioan 🛎.



CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO