vineri, 1 martie 2024

SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE!

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“




"Era odata o femeie saraca, care, pentru orice i se intampla, zicea mereu: "SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE! ITI MULTUMESC, DOAMNE!" Langa ea traia un om bogat care, de fiecare data cand trecea prin fata casei ei si o auzea spunand: "SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE!, ITI MULTUMESC, DOAMNE!", se enerva. A rabdat pana intr-o zi cand, i-a poruncit servitorului sau:

- Sa mergi in piata, sa cumpari doua carucioare de alimente si sa le duci acestei femei. Iar daca te va intreba cine le-a trimis, sa-i spui ca diavolul. Asadar, a doua zi, servitorul a sunat la usa femeii. Cand a deschis, a vazut doua carucioare cu pline cu alimente si pe servitor in spatele lor.

- SLAVA LUI DUMNEZEU!, ITI MULTUMESC, DOAMNE! a spus femeia foarte bucuroasa.

- Nu vreti sa aflati cine v-a trimis carucioarele? a intrebat cu nerabdare servitorul.

- Nu fiule, nu are importanta. Cand Dumnezeu vrea, si vrajmasul ii slujeste, a spus femeia bucuroasa si a intrat cu carucioarele inauntru". "SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE!", au fost si ultimele cuvinte rostite de Sfantul Ioan Gura de Aur, inainte de a muri in drum spre Comane, unde fusese surghiunit de imparateasa Eudoxia. Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze.

Amin si Aliluia!
Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO