joi, 7 martie 2024

DESVÂRSIT sau NEDESĂVÂRSIT

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“
 
                    

https://babylenuta.blogspot.com/
         

Bucuria mea, Adam este protoparintele neamului omenesc, omul fiind o fiinta LIBERA, CONSTIENTA si RESPONSABILA. Cu acest cuvant se dezleaga si intrebarea pusa mie, de catre un crestin ortodox: “Parinte, Adam, a fost creat desavarsit sau nedesavarsit?”

 I-am raspuns asa: Daca a fost creat nedesavarsit, cum putea fi nedesavarsit, un lucru facut de Dumnezeul cel Desavarsit (Absolutul, Perfectiunea) si mai ales omul?

 Iar daca a fost creat desavarsit, cum se face ca a calcat porunca lui Dumnezeu de a nu manca din pomul oprit? Adam, n-a fost creat gata desavarsit, in ceea ce priveste structura lui. Fiecare dintre noi este chemat sa raspunda in mod deliberat la iubirea lui Dumnezeu (Cel care El ne-a iubit mai intai), nevoindu-ne pentru dobandirea virtutilor. Este o foarte mare deosebire intre A POSEDA VIRTUTEA si A FI CAPABIL DE VIRTUTE. 

Sfanta Biserica Ortodoxa tinde sa-si desavarseasca fii ei duhovnicesti, dupa “Omul desavarsit” care este Iisus Hristos. Dumnezeu, vrea sa ne mantuim pe temeiul libertatii si demnitatii cu care ne-a inzestrat inca de la Creatie. Cautand mantuirea, noi trebuie sa fim BLANZI si SMERITI CU INIMA.

Sfantul Evagrie Ponticul spune ca: “BLANDETEA, este cheia adevaratei cunoasteri a Lui Dumnezeu”. Pe MOISE si pe DAVID ii caracteriza blandetea, nemaivorbind de IISUS HRISTOS. Sa scoatem din suflet MANIA si POFTA, si atunci SUFLETUL DEVINE “FECIOARA”. 

Dumnezeu nu ne cere nimic imposibil, ci, prin poruncile Lui ne indeamna sa facem 

TOT CE PUTEM, sa cerem ceea CE NU PUTEM si El, NE VA AJUTA SA PUTEM: Cheama-Ma in ziua necazului tau si Eu te voi izbavi, iar tu Ma vei preaslavi! 

                                                                             Amin si Aliluia!
                                                                            Preot Ioan .


CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO